| Naroči se na RSS

SFS update

3. November 2005 Poslano v Vse

Zadnja dva dneva sta bila naporna, takisto noči. Kaj vse se je dogajalo?
Razveseljivo je predvsem to, kako so se člani odzvali na donacije. Ravnokar sem posodobil in piše, da smo zbrali že 138 ksit. Lepo. Prav tako zaenkrat dobro kaže glede priklopa na 100 mbit (vsaj glede tega, da ne bo mesečnih stroškov in prošenj za konstantno doniranje). Poznam forume, kjer je treba lepo plačati nek monthly fee, če želiš dostopati do vsebine. SloFS je vse to dajal zastonj, nekateri pa tega očitno še vedno ne znajo dovolj ceniti in raje pljuvajo. Tudi prav. Ko bi bili vsaj tako pogumni, da se podpišejo s pravimi podatki. A to ni moja glavna skrb.
Bolj mi daje razmišljati dejstvo, da 200 ksit nikakor ne bo dovolj za dolgoročno naložbo v stežnik.
Včeraj sem sicer objavil okvirno konfiguracijo z Athlonom 64 3500+, primernim ohišjem s 450 W napajalnikom, 2 GB rama ter ATA diskom, vendar nam j prav slednje dalo misliti. Bo ATA dovolj hiter? Trenutno sta na seznamu želja dva najmanjša zadovoljiva raptorja (36 giga, 1 stane cca. 30 ksit), ki bi bila povezana v Raid. Dotični WDjevi diski imajo 10 tisoč obratov in zelo dolgo življenjsko dobo (predvideno, seveda). Kar je problem, je seveda cena. Zaprosili smo za sponzorstvo, bomo videli, kakšen bo odziv.
Vse to bo potem treba kupiti po različnih trgovinah in sestaviti, namestiti linukse (čeprav so mikavni tudi Windows ME, hihi) ter odpeljati na primerno lokacijo. Predviden čas? Vsaj 14 dni.
Ker pa vemo, da ste addicted, se že dogovarjamo o nadomestnem gostovanju za ta čas. Držite pesti, morda omiljeni forum ugledate še ta teden.
[need sleep… need food… need donors…]

8 Responses to “SFS update”

  1. K1M1 pravi:

    hmmm, ATA disk :>
    bo qewl ??


  2. Homer pravi:

    Jaz se ne bi nagibal k ekstremno hitrim diskom, temveč v RAID 0+1 ali RAID 5.
    Poleg tega čimveč RAMa, da se kolikor le mogoče foruma nahaja v RAMu.
    Seveda so to le pobožne želje. Vse bo odvisno od dejansko nabranih sredstev.
    Vsekakor pa podpiram idejo, da se čimprej provizorično postavi forum.
    Če se slikovito izrazim: Forum je klinično mrtev, celice odmirajo (uporabniki odmirajo). Če ne pride do oživitve v določenem času, nastopi koma (forum brez uporabnikov in vsebine).


  3. Klemen pravi:

    Glede nadomestnega gostovanja danes ni bilo nič novega, žal.
    Kar se tiče strežnika, bosta to zelo verjetno 80 Gb SATA diska v RAID 0 ali 1. Sicer ne bosta raptorja, ker sta predraga, a nič zato. Rama bo pač 2 Gb, za kaj več trenutno ni sredstev.


  4. Grega pravi:

    Klemen, očitno imamo glede nadomestnega gostovanja težave s komunikacijo.
    Daj sporočite, če ste prejeli (je Gemini prejel) maile včeraj.


  5. Klemen pravi:

    Prejeto in odgovorjeno.
    Dan se je začel lepo. Upam na še lepši rezultat :)


  6. Marko pravi:

    We all do :)


  7. Tomi pravi:

    Glede na to da gre za strežnik, nevem zakaj ne ciljate pol na SCSI diske, ki so dost boljši od vseh sata in ata diskov. Sicer pa pošljite mail večim računalniškim trgovinam – kje vam že donirajo, če bodo lahko imeli reklamo tam, saj sfs dosega kar visoko “gledanost” med forumi.


  8. TecnobA pravi:

    Saj ne da bi bil tecen, samo kot vsakega linuxaca, je tudi mene zmotila beseda “linuksi”. Linux nima mnozine kot windowsi.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.