| Naroči se na RSS

Avtopralca

22. October 2005 Poslano v Vse

Naslov vnosa NI napaka. Naslednja stvar, ki jo je treba razčistiti, je ta, da se avte pere zato, da se potem umažejo.
Spal sem do pol poldne. Od včeraj me že neznansko boli glava, sploh ne neha, šment. Mami ni bila preveč navdušena nad mojim poleževalnim extensionom, zato sem dobil nalogo, da operem avto. Par minut kasneje me kliče Simon ter povabi k sebi, pa sem mu lahko le potarnal, da imam work to be done. In Simon se domisli! Avte bova prala skupaj! Veste kaj? To je bilo najboljše pranje ever, hehe. Takole je šlo…

Po kosilu sem zapregel našega Renojčka in sva šla do Simona in njegovega Fordeka. Parkiram, zaviham rokave in že smo začeli pripravljati potrebno (spočetka se nama je pridružil tudi Simonov oči).
Kompresor, cev, elektriko, vedra, krpice, čistila, vse.
Začela sva z našim, ga poškropila, zdrgnila s krpami in krtačo, nato pa je Simonov oči predstavil magic krpico. Mislim, uau! Nora zadevščina, neka rumena mala cota, ki dela čudeže. Zdi se mi, da deluje na nekem znimivem principu statike or something. Ko greš čez mokro površino, nase veže prah, torej je ponavadi dovolj en poteg in površina je čista. Nato greš čez še s suho (žame se brez problemov) in avto je čist. Impresivno!
Nato sva se lotila še Simonovega avta, kjer je šlo podobno gladko. Jaz sem očistil še šipe (z enako krpico), zunaj in znotraj. Nazadnje so bile tako čiste, ko so bile nove :) Pa ne, da bi bile sicer umazane, a vendarle sedaj mejijo na pefekcijo :)
Ko sta se avtomobila posušila, je začelo zahajati Sonce. Idealno za poliranje. Suha površina, primerno ohlajena, midva pa pripravljena za akcijo. In sva šla. Oba avta lepo s tisto kremo or something, nato pa čez z neko polirno zadevo, ki spominja na force feedback volan, potem pa še z vato. Ste že kdaj z vato očistili celoten avto? :)
Medtem so mimo hodili ljudje (aja, avte sva čistila na parkirišču sredi Kamnika:) in tako sva bežno štela povpraševanja. Brez kakršne koli posebne reklame sva tako zbrala cca 10 requestov po tem, da tudi njim očistiva avto. Zabavno je bilo tudi, ko so zraven parkirale mladenke in pol ure opazovali dva pralca :)
Ko sta mimo prišli leto dni starejši mladenki z vozičkom, sva s Simonom ugotovila, da se bolj splača prati avte drugim, vozički navsezadnje stanejo preko 100 tisočakov, heh. Cars over women? :P
Počasi naju je ujela tema, zato sva si prinesla luči. Tako sva imela osvetljene spolirane avtomobile, osvetljene z lučmi. Oh, kako sta se bleščala :)
Zdaj moram nujno izvedeti, kako se imenujejo tiste francoske krpice! Avto je tako lep, da je mami rekla, da izgleda dve leti mlajši. Ha! Pa tudi to jo je zanimalo, kdaj k Simonu peljem Hyundaia, lol.
Če bi torej kakšna rada izgledala mlajša, naj gre k Simonu, on dela čuda. Ženitne ponudbe lahko pišete v komentarje. Stewie, tvoje ne bom upošteval, ker vem, da to počneš le zato, da bi dobil free carwash. Blast!

4 Responses to “Avtopralca”

  1. Marko pravi:

    Moja Hondica bi tudi potrebovala malce skrbne dermatološke nege, kdaj se lahko oglasim pri vaju? :P


  2. Lea pravi:

    V klatero rubriko se vpišemo poročene 40-letnice ;-), z zmerno iztrošenimi…………….avti? :-/


  3. Klemen pravi:

    Marko, dobiš poseben popust pri sedeminštiridesetem pranju :)
    Lea: Rubrika “Ti pa plačajo z denarjem” bo verjetno najustreznejša :)


  4. Lea pravi:

    Hvala, sem se bala, da bom diskvalificirana:-/.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.