| Naroči se na RSS

Lej k mu je ratal :)

11. October 2005 Poslano v Vse

Win2k – Ni šlo. WinXP – Ni šlo. Win98SE z diskete – Ni šlo. Dos z diskete – Ni šlo. Dos 6.22 z bootable cdja – Ni šlo. Presneto. Potem je tecumseh predlagal live linux. Poleechal sem Slax, inštaliral, vstavil plošček in je delalo iz prve. Nato mi je pomagal z navodili. Pa smo formatirali, popravljali master boot record in podobno. Fdisk, ki prej nikakor ni hotel delati, je v Linuxu delal kot pesem. Po tem je sledila inštalacija z Win2k, ki je spet bila corruptana, vse pa se je rešilo s spremebo parametrev diskov v Biosu. Potem sem končno (po dveh neprespanih nočeh) ugledal famozni “Windows 2000 is starting up” screen. Ker nisem imel nobenih driverjev, je malce trajalo, da sem usposobil mrežno kartico in integrirano zvočno, presenetilo pa me je, da sta USB porta delala takoj, pa čeprav je matična tako stara, da nima niti enega PS2 porta (miš in tipkovnica sta priklopljeni preko posebnih vmesnikov). Sledila je namestitev SP4 za Winse, kar je trajalo dobri dve uri (čeprav le dobrih 30 MB). V tem času sem pogledal Bridget Jones’s Diary 2, med namestitivijo service packa pa še Siddhartin koncert na stadionu za Bežigradom.
Zdaj pa zadeve špilajo. Jutri le še prenesem backupane podatke s starega diska, posesam, počistim in to je to.
Slikce! Vidite lahko “dual monitor”, kišti, količino prahu, moj disk s povsem legalno vsebino, pa seveda katran na kišti in končni rezultat :)

12 Responses to “Lej k mu je ratal :)”

  1. Lea pravi:

    Kdo, za vraga, bo vse to pospravil?
    :-)
    Mislim, da rabiš en teden dopusta;-)


  2. Klemen pravi:

    PS: Raznih strani ne morem delati/posodabljati (hint: intervjuji:), ker imam vse spletne zadeve na onem prelestno bleščečem disku, ki ni priklopljen. Upam, da bo jutri delalo.


  3. Lea pravi:

    Saj razumem, da rabiš dopust:-), čeprav komaj čakam.
    Naj bo folk malo neučakan in naj nestrpno vsak dan 100x pogledajo, če je Vezalova stran obnovljena…


  4. Klemen pravi:

    Nisem povsem lenaril in sem v intervjuju našel tri ali štiri napake, ki jih DSC očitno ni :) Ne vem, ali je to “final” verzija iz Regionala, ni bilo časa, da bi preveril.


  5. Lea pravi:

    Ne vem, bi moral primerjat. Tolk narcisoidna nisem, da bi ga brala 10x, sem ga samo 9x:-). Tazga so mi poslali iz Regionala in sem ga samo opremila s slikcami in poslala naprej, brez DSC-ja, ker sem se nekako zanesla na njih. Zdaj se lahko zanesem samo še nate…:-(


  6. Klemen pravi:

    Preverjeno. Napake so tudi v članku :)


  7. Tadej pravi:

    Je pa tisti strai računalnik kr fejst umazan :D
    Kaj imaš ti na svojem kompu? Blackbox? :P


  8. Klemen pravi:

    Ja, kar precej. Pa sem mislil, da je moj prašen, heh.
    Blackbox sem imel včasih, zdaj imam bbLean. Kar je v končni fazi enako, vem.


  9. Tadej pravi:

    Jaz sem dobil eno podobno mašino, vendar ni z njo takšnih težav. Je kakšen način da se Win 2000 poslovenijo? :P


  10. Klemen pravi:

    Ne, win2k so english only.


  11. boris pravi:

    KJE LAHKO DOBIM DRIVER ZA usb , za windows 98


  12. Klemen pravi:

    Za kater USB? Če gre za ključek, potem na uradni strani proizvajalca ključka, če gre za računalnik, potem na uradni strani proizvajalca matične plošče.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.