| Naroči se na RSS

Novosti iz Microsofta

13. September 2005 Poslano v Vse

PDC (Professional Developers Conference) je vedno velik dogodek za Microsoft, letos pa je tam še posebej pestro, saj predstavljajo kup novosti, nove builde Viste in nove programčke. Tako so danes objavili screenshote novih Office 12, vsaj Word pa me izredno spominja na Dreamweaver MX (upravljanje s tabi, uvodni panel ipd.). Če vas zanima, kako stvari izgledajo, si poklikajte:
Word 12
Excel 12
Powerpoint 12
Access 12
Na Slo-Techu celo pišejo, da bo možno urejati menije v Wordu. No, očitno pisec članka živi na Luni, kajti to je možno že mnogo let. A to še ni vse, novosti kar prihajajo! Nov programček, ki so ga predstavili, je Max. Kaj je Max? Hm, meni deluje kot nek fancy izdelovalec predstavitev, očitno pa precej poudarka dajejo izmenjavi (zabavna se mi je zdela MSjeva vrstica: Sharing is Good!:) z drugimi uporabniki. Kar me moti, je le to, da je treba imeti za delovanje nameščen SP2. No Max for me. Precej hitro pa je zadevo komentiral R3dH3r0, ki pravi, da je to pač Google Picassa wannabe. Slikca.
Zadnja reč za danes pa je nov build Viste (beta 1), kjer sem se malce zabaval ob ogledovanju screenshota tabov v IE7 (čeprav tale quick tab panel izgleda mamljiv! R3dH3r0 pa ga po pravici označi za kič, heh), takisto pa se lahko le nasmehnem ob jpg prikazu animiranega odpiranja oken. Nasmeh pač zato, ker je tole precej neprimerno za mojo konfiguracijo. Vesna pa se bo verjetno najbolj razveselila novega izgleda kart :)

In to je vse, kar sem želel omeniti z današnjega PDC. Zame bistveno pomembnejša novica je gotovo ta, da je uradno izdan Macromedia Stuido 8, ki prinaša nov Dreamweaver 8. Najprej si pregledam screenshote, potem pa prenesem trial, če se bo splačalo. Dnevi MX se iztekajo :)

Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.