| Naroči se na RSS

Meditacije

7. September 2005 Poslano v Vse

O čem pisati, ko ti zmanjka idej? Težko vprašanje, če je situacija takšna. A problem je tudi nasprotno stanje – o čem pisati, če imaš preveč idej? Zadnje čase pogosto razmišljam, da bi brumec.org spreobrnil v tech related blog. Včasih že zaidem v te vode, a takrat gre predvsem za precej samoumevne in splošno (ne)pomembne reči. Ker pa se mi zdi, da na Slovenskem pravzaprav ni novičarske strani, ki bi uporabnika dnevno zalagala s svežimi novicami širokega aspekta v domačem jeziku, bi morda postala celo uspešna. A če se lotim tega tukaj, potem to posledično pomeni propad mojega dnevnika, mar ne? Smiselna opcija (če bi se seveda lotil česa takega) se mi zdi, da bi registriral novo domeno, pridobil še enega ali dva pisca, nato pa štartal. Seveda trenutno (kot vedno?) ni časa za kaj takega, obstaja le ideja.
Verjetno marsikdo misli, da taka stran ni pomembna. Argumenti so precej standardni: Saj imamo slo-tech, saj imamo slo-comp, celo jabuk. A tisti pač živijo za precej visoko živo mejo. Slo-tech si včasih privošči objavo kak teden starih novic, to, da so Longhorni postali Vista, pa sploh ni prišlo na dnevni spored (brumec.org pa je bila mislim da prva slovenska stran, ki je to obelodanila, hihi).
Drug verjeten argument je ta, da obstaja kopica angleških strani. Ja, res je, se strinjam, ampak to se mi zdi pozitivno, saj bi bili to glavni viri. Če kdo pričakuje, da bi Slovenčki lahko pisali super ekskluzivne novice, je to precej velika pomota.
Zdi se mi, da domača scena nima nekega up-to-date zbira svetovnih tech novic, kar je škoda. Vseeno se mi zdi prijeteneje prebrati (točno in natančno) novico v slovenščini, kot pa jo iskati po kopici anglo-ameriških novičarskih strani.
Zanima me, kaj mislite vi? Bi bil tak projekt lahko uspešen? Lepo bi bilo, da se vzdržite komentarjev o "yet another" poskusu, saj je tu koncept kanček drugačen, precej širši od meni poznanega domačega medmrežja. Drugo pomembno vprašanje je seveda uporabnost. To ne bi bil forum z novicami, temveč le novice s komentarji. Prav tako ne bi bili le "pro-MS" naravnani, takisto se ne bi izogibali avtorsko spornim primerom v zvezi s trackerji, P2P programi in podobnim. Nekakšna mešanica Slycka, Slo-Techa, Winbete, Flexbete in Neowina torej, vse skupaj pa začinjeno z večjim deležem Linuxa, astronomije in astronavtike ter občasnih splošnih novičk. Huh, že ko napišem, se sliši obsežno.
Še enkrat naj ponovim, da je to zgolj PREDLOG, tipanje po terenu in skromno povpraševanje. Nič ni določenega, omenjene so le okvirne smernice. Ideja pa je izdana pod CC licenco, hehe.
Prav tako me zanimajo morebitni dodatni predlogi, kritike in vse, kar paše zraven. Pa že vnaprej hvala za konstruktivne replike. If any, ker večina je verjetno že obupala z branjem po drugem stavku :)

8 Responses to “Meditacije”

  1. domen pravi:

    sm prebral do konca. Sm zelo za, ampak registriraj novo domeno, ker je brumec.org odličen


  2. Kern pravi:

    Drgač pa odlična ideja, sam boš mogu kr velik energije inu časa vanjo vložit.


  3. Mitja pravi:

    se strinjam s tvojim predlogom, tudi sam bi lahko kako pomagal, vendar res daj novo domeno, npr. : http://www.novice.com


  4. Lea pravi:

    Jaz sem za Brumca!!!
    Verjetno v glavnem zato, ker sem bolj malo razumela?!? :-/

    Lahko pa zaposliš mene :-)
    Jaz bi obelodanila veliko novico: V gozdovih nad Brezjami (nad Kamnikom)je veliko več energije, kot v Tunjiškem gaju. Samo ne it vsi naenkrat gor, da ne bo gužve. Postavite se v vrsto!

    Kje se lahko to naredi?


  5. binča pravi:

  6. Klemen pravi:

    lol.
    ja, taki gaji verjetno res sodijo na izklop.com, hehe. No, razen če bo resnično kvaliteten prispevek o vplivu subatomskega sevanja pohorskega granita na levo koleno. To me je namreč vedno izredno zanimalo.
    binča, kako kaj kaže s slikami?


  7. binča pravi:

    :D
    V ponedeljek jih bom vse poslikala, tako da v torek dobiš vse.


  8. tecumseh pravi:

    Tudi jazst sem ze malo razmisljal v tej smeri… Novice, ki se pojavljajo v medijih so premalo strokovne, azurne in jih ni veliko, novice na slo-tech in podobnih so vecinoma rahlo subjektivna kopija slashdota… In tudi na tujih straneh vecinoma niso lepo in pregledno urejene in kvalitetno izbrane. Seveda za tak projekt rabis vsaj 3, 4 resne ljudi, ce ne se kaksnega…


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.