| Naroči se na RSS

Rolanje vs kolesarjenje

2. September 2005 Poslano v Vse

Nika me je spravila v Kamniško Bistrico, prvič z rolerji. Zato si morda natančneje poglejmo, kakšne so razlike glede na preverjeno varianto – bicikel. V nadaljevanju! Čas: S kolesom si hitrejši, pri moji hitrosti praktično dvakrat hitrejši.
Varnost: Kolo je po mojem mnenju varnejše, saj med prevažanjem zlorabljaš manjši del cestišča. Varneje zate in za ostale.
Nevarnost poškodb: Pri rolanju je večja verjetnost, da ga pri spustu kje polomiš in se razsuješ. Pri kolesarjenju se morda še bolj, a precej težje.
Odnos do cestišča: Pri rolanju te precej prizadane vsaka malce večja luknja, ki jo lahko na kolesu prezreš. Prav tako je zaradi manjših in trših koleščkov precej pomembnejša kvaliteta asfalta.
Razgled: V obeh primerih se lahko ustaviš, le da si na cesti z rolerji lahko precej bolj okreten – se pelješ nazaj, naprej, levo in desno. Prednost kolesa je predvsem v tem, da greš lahko tudi offroad (sicer ne z mojo specialko, a vendar).
Utrujenost: Verjetno precej odvisno od tega, koliko si navajen. Jaz sem recimo precej bolj utrujen po rolanju, prav tako sem fasal yet another žulj (posledica starih rolerjev in mokrih nogavic). Prednost rolanja pa je v tem, da te ne boli rit! Če imate torej s tem težave na biciklu, sta možnosti dve: boljši zic ali rolanje, heh.
Sopotnice: Na kolesu v oprijetih hlačah, na rolerjih tudi.. Ker sem rekel, da je čas potovanja na rolerjih dvakrat daljši, je verjetno jasno, katera opcija je boljša :)

To je le nekaj vidikov na situacijo. Za konec bi rekel, da je rolanje fino, a morda je za lazenje v klanec vseeno boljše kolo. Nika pa pravi, da rolanje izboljšuje spolno življenje. Go figure ;)

Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.