| Naroči se na RSS

Google Talk

24. August 2005 Poslano v Vse

Google Talk je nova Googlova storitev, o kateri se je šušljalo že dlje časa (tisti najbolj zavzeti vemo, da se je server na pinge odzival že par dni, hehe), sedaj pa je uradno zunaj. Gre za yet another instant messeger, ki za delovanje uporablja jabberjev protokol. Ker je takih IMjev na trgu kar precej, sevedna ni potrebna inštalacija Google Talka, če želite sodelovati v pogovorih. Nujno pa potrebujete GMail račun (@gmail.com), ki pa je zaenkrat še vedno invite only (po 16 mesecih ima gmail sicer že 2 milijona uporabnikov, multiple accounti so verjetno všteti). Če gmaila še nimate, pa bi ga radi imeli, v komentar prilepite svoj mail naslov. Dobite po pošti :)
Zakaj Google Talk? Za spremembo od ostalih jabber klientov omogoča tudi zvočne pogovore (voice chat), če pa to ni vaš main objective, še vedno priporočam Mirando. Čeprav so pri googlu poskrbeli za nekaj navodil glede tega, kako nastaviti ostale kliente, so na Mirando zaenkrat pozabili. Bastards :)
Če vas zanimajo nastavitve za Mirando, si lahko pogledate moje. Naj le opomnim, da se username napiše brez priponke @gmail.com.

One Response to “Google Talk”

  1. tomba pravi:

    a mi še lahko pošlješ Gmail?


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.