| Naroči se na RSS

CuteFTP Pro

19. August 2005 Poslano v Vse

CuteFTP je po mojem mnenju najboljši ftp odjemalec out there. Uporabljam ga že nekako 6 let in v tem času sva imela že precej zanimivih dogodivščin. Večina me le začudeno gleda, ko še vedno vztrajam pri verziji 2, zunaj pa je že verzija 7. Priznam, da me vsake toliko časa (nazadnje včeraj, kar je tudi vzrok za sporočilo) zamika, da bi nadgradil. Pred leti sem poskusil z verzijo 3, pa ni delala. Se ni povezovala. Enako se mi je zgodilo z verzijo 4. Le kaj je bil vzrok (*bad*kreh*crack*)?
Nadaljeval sem s preskusom verzije 5, ki prav tako ni delovala po pričakovanjih. Šestice nisem preskusil, se mi zdi. Sem se pa včeraj lotil verzije 7.
Namestim, registriram, iz predhodne inštalacije ohranim download manager, seamless. Odprem… Huhu, nova podoba. Oz. bolje rečeno – bolj XP stil z novimi ikonami. In nekako mi to ni bilo všeč, zato sem se odločil v nastavitvah poiskati staro obliko. Zapodim se v General Preferences, klikam po menijih – crash. WTF? OK, pač nesrečni splet okoliščin. Vendar ne! V dveh urah preskušanja programa se mi je sesul vsaj (!) dvajsetkrat, včasih tudi večkrat na minuto. Ugotovil sem, da nekateri menu itemi sploh ne prenesejo da jih klikneš/greš z mišjo čez, saj kojci povzročijo sesutje pro interface, medtem ko transfer manager deluje naprej brez težav (pohvalno!).
Ko sem prestavil na classic interface, nisem mogel iti nazaj na pro, ker se je program venomer ob izbiri možnosti View v meniju sesul.
Pobesnel sem, ga odinštaliral in nazaj namestil CuteFTP Pro 2, najboljši program. Mislim, da bom krepko premislil, preden se spustim v naslednji podoben podvig. Don’t fix it if it ain’t broken.
Sem pa ob brskanju po GlobalSCAPE strani naletel na program, ki se imenuje Secure FTP Server. Glede na to, da sem imel že lep čas nerazložljive težave s Serv-U serverjm, ki nekako ni želel upoštevati nastavitev in se zagnati ob vsakem bootu (pognan je bil le tray monitor, ki je kazal, da server deluje, kar pa ni bilo res, wtf), sem se odločil, da preskusim nekaj novega. Zaradi nedelovanja (oz. verjetno nesposobnega nastavljalca:) prejšnjih verzij Bulletproof serverja za routerjem je bil čas za nekaj povsem novega. In ker ftp odjemalec istega podjetja odlično deluje že nekaj let (z že omenjenimi občasnimi testnimi prebliski), sem se odločil za soroden produkt.
Zaenkrat zadeva fino deluje, čeprav se še malo lovim po nastavitvah, a zdi se mi, da sem en račun že usposobil. Rabim le še primernega odjemalca, ki bo preskusil root folder z nekaj virtualnimi mapami, hehe. No, prva novica je, da se je po rebootu normalno zagnal, pa tudi za routerjem očitno deluje. Pogrešam le nek tray indikator, ki bi kazal, ali je kdo prijavljen. Bom verjetno povprašal na kakem support naslovu, ali se da glede tega kaj ukreniti.
GlobalSCAPE, dobro delate. Oziroma ste delali, nekaterim nam to zadostuje :)

Opomba:
Sumim, da je vzrok za sesuvanje CuteFTP 7 nekompatibilnost z blackbox shellom, ki uporablja svoj skinning system. Zato le preskusite zadnjo verzijo, ki omogoča tudi razne kompresije med prenosom, kar pospeši celoten postopek, prav tako pa zna preverjati razne hashe in tako zagotovi, da so datoteke na client in server strani zares identične. Fin program. Če ima kdo dobre izkušnje, naj le poroča, da ne bom delal slabe reklame, hehe.

5 Responses to “CuteFTP Pro”

  1. Dr. Kruegel pravi:

    Hehe, CuteFTP je (bil) zakon, tudi sam sem ga uporabljal ene deset let nazaj. Ko pa je Windows/Total Commander ratal tudi FTP odjemalec, sem CuteFTP upokojil, saj je Total Commander se boljsi. ;D


  2. Vrta pravi:

    Pah sej je total commander kul, ampak pri ftpjih ga ne moreš primerjat s cute ftpjem.

    Cute ftp je pač popoln ftp odjemalec, TC je pa file browser, ki poleg vsega omogča še ftpjanje..


  3. Klemen pravi:

    Total Commander uporabljam za vse drugo, le za ftpjanje ne :) Čeprav je njegov command line fajn, sem imel nekoč težave, ker ni dovolil resumanja, ki pa ga nujno potrebujem. CuteFTP je pa sweet, hehe.


  4. vtra pravi:

    Server deluje odlično. Precej bolje, kot prejšnji.


  5. Klemen pravi:

    Me veseli. Sem omejil download, upam, da bo sedaj še kak KB več odšel stran od mene.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.