| Naroči se na RSS

WLAN z dvotretjinsko večino

21. July 2005 Poslano v Vse

Poštar vedno zvoni dvakrat. Tudi takrat, ko prinese mrežno opremo. Ena kartica je sicer manjkala, a so pri In-Putu rekli, da pride v petek. Bomo videli. Najprej sem priklopil router (lep je, lep), nakar sem ga kar z utp kablom povezal na računalnik. Ni delalo. Približno petnajstkrat sem šel čez vse nastavitve (Vrta, hvala!), rebootal, odklapljal, tresel – nič ni pomagalo.. Po petih urah muke sem malce obupaval, nakar sem se odločil, da rečem f00 garanciji in sem posodobil firmware (Asus ima GPL firmware, verzij je na netu ogromno, jaz sem uporabil official beto). Reboot in v pol minute me je R3dH3r0 že nadlegoval na MSNju (Jurček, pozdravi se:) Nato sem se lotil prenosnika, ki je kmalu šibal in z vgrajeno intelovo wan katico deluje po celi hiši. Kot zadnji je na vrsto prišel moj računalnik, vendar zaradi že omenjenih razmer signal ni bil kaj prida uporaben. Nekako do 7 % se je priplazil, zato sem ostal kar na lanu. Jutri bom poskusil urediti, da mi še neposlano wan kartico menjajo za 256 MB SD kartico, ki bo pred morjem prišla prav.
Zaključek? Tisti, ki prodajajo opremo, ki ne dela out of the box, naj se gredo solit. Pa ne mislim na resellerje, temveč na proizvajalce. Nedopustno je, da cel dan porabim, da recimo usposobim Pinnacle TV kartico na SP2 ali da se router z default fw sploh noče povezati na kabel.
Kasneje sem pri meni neporabljeno wan kartico namestil na spodnji računalnik, kjer dela bp, čeprav so bili določeni konflikti med Windows in Asusovimi driverji (na router sta se povezala oba, ping ni delal, net takisto ne, pomagal je uninstall asusuove programske opreme).
Jutri kanim usposobiti še WEP zaščito, upam na hitrejši uspeh.

Ostale zanimive stvari? Sestra je maturo rešila za 29 pik in me prehitela za eno točko, a slovenščino sem imel vseeno boljšo, ha :) Prav tako sem dobil par lepih mailov (blush:*), pred kako uro pa se je v meni prebudil vzgib, da bi poklical Kerna. Me zanima, ali psi zvonijo :)
In jutri bo sonce in dež in Picasso.

5 Responses to “WLAN z dvotretjinsko večino”

  1. vrta pravi:

    No, pol ti je le uspelo.
    Vztrajen pa si.:)


  2. Klemen pravi:

    Zjutraj sem se lotil 64 bitnega WEP, pa sem pozabil prepisati key, zato sem si zaklenil wlan, hehe.. No, zraven sem seveda prišel preko kabla, prenastavil WEP in zdaj imam veselo pass protected omrežje. Dokler ne pride mimo prvi heker wannabe :)
    Aja, Vrta, vztrajen si predvsem ti, ker nisi izklopil telefona :P


  3. Mitja pravi:

    Klemen, prid kej na msn zdej


  4. vrta pravi:

    Meni je ravnokar “primarni” računalnik naredil mrežni samomor.
    Ne morem niti routerja pingat in mi ni nič več jasno.


  5. Klemen pravi:

    Meni je pomagalo, če odprem Network connections, desnoklikneš na povezavo in izbereš Repair, da si refresha ipje. Aja, pa modem mora biti skonektan prej, preden v boj poženeš router, heh.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.