| Naroči se na RSS

Tinkara!

13. April 2005 Poslano v Vse

No, pa sem pri tipkovnici. Odšli včeraj, prišli danes. Kako je bilo? Vse izveste!
Včeraj je imela Tinkara Kovač z gosti svoj annual koncert v Cankarjevem domu. Simon nam je zagotovil karte v drugi vrsti (spit row, lol) po ceni 4200 SIT, kar se je vsem zdelo veliko, jaz pa sem za še enkrat več še preboleval Carmino Burano. Celotna reč se je začela ob pol devetih in s pretresenim Urošem, ki je bil še ves v uporih, smo se srečali dobrih 15 minut prej. Najbrž je treba posebej poudariti, da je bil deležen vse potrebne (in nepotrebne?) tolažbe. Par minut kasneje sta prišla še Kernov sosed in njegova punca. Sosedova. Tako. Kot že rečeno smo se usidrali v drugo vrsto, praktično pred vse, predvsem pa pred Tinkaro.
Kot je rekla sama, je bil to koncert Greatest hits, kar je bilo delno res. Zagotovo smo imeli priliko slišati veliko starih uspešnic, mnoge izmed njih tudi v predelavi. Ja, Tinkara poje še v angleščini, italijanščini in furlanščini.
Posebej zanimivi so bili gostje. Nad Perotom se je navduševal Uroš, nad Anjo vsi ostali. In ja, pogrešali smo Omarja. In ono luštno tri vrste nazaj. No, vsaj midva z Urošem.
Pa še malo o Tinkari. Med pesmimi je naredila nekaj pavz za preoblačenje, med odmori pa smo imeli priliko ogledati si posnetke ex koncertov in videospote. Luštno.
Presenetila nas je s svojim mini italijanskim orkestrom v postavi enega kontrabasa, dveh violončel, devetih violin, enega klavirja in nekega zanimivega bobna. Sploh niso bili slabi, čeprav violinistke Simfoničnega orkestra RTV vseeno to naredijo bolje.
Splošni vtis? Ma super v bistvu, bolje od pričakovanega, sploh zato, ker je Tinkari uspelo Cankarjev dom spraviti na noge, v poskakovanje (or was it just me?) in prepevanje. Pa ne le za en komad, ampak recimo kar za zadnje 4, 5.. Pohvaljena, to uspe le redkim. Fino je bilo spremljati dogajanje iz prvih vrst, saj smo bili leet InTeRnAL, heh. Bo treba ponoviti.
Po glasbenem eventu smo Simon, lepi mož (ki ni glasbenik, ampak oranžni bobnar), Nafta (bodoči virtuoz na glavnik) in moja malenkost odšli v Trzin, da predebatiramo celotno reč. Stari ljudski modreci, ki znajo stvar zagrabiti na pravem koncu (ane, Uroš?). Rojevale so se globoke misli, a vseeno sem bil utrujen (was it you or just her?), zato je bila naslednja pot domov. Ja, časovni koncept bi bilo naslednjič treba urediti drugače, morda v prid Pramna napram (je lepa, Kern?) Tinkari. Nekaj je treba žrtvovati.
Doma je bila ura pred odhodom v idle 1AM. Mislim. Lepo je bilo, hvala za vabilo, družbo in ideje. Seznam lepih besed, heh.

3 Responses to “Tinkara!”

  1. Kern pravi:

    ja no v glavnem, koncert je bil lep, brumec še lepši, čeprav priznam da sem raje gledal tinkaro…
    Seznam lepih besed pa le naredi (oziroma prepiši:P)
    P.S. basist in ozvočevalec sta vseeno godna za odstrel.


  2. Stewie pravi:

    Basistu roki posekat!!!!!


  3. kjk pravi:

    tinkara je postala ošabna, afnasta… je malce dobila krila. zelo razočaran nad njenim vzvišenim obnašanjem! tinkica, dej se mal na tla spusti!


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.