| Naroči se na RSS

MSN 7 Final

10. April 2005 Poslano v Vse

Nekje sredi tedna je izšla končna različica sedmega MSN Messengerja, ki si ga lahko presnamete. Če pa ga želimo malce premodelirati, zaenkrat nujno potrebujemo angleško različico. Vse to z namenom, da odstranimo zaščito pred prenosom nekaterih datotek (tudi mp3jev se ne da prenašati, presneto), poradiramo reklame, čudne nastavitve, odvečne gumbe.. Torej da naš MSN postane leet, hiter in funkcionalen. To, da potem žre manj rama, najbrž ni potrebno posebej poudariti. Kaj torej potrebujemo v ta namen? Kot že rečeno je bistvenega pomena angleška sedmica, naslednja nujna reč pa je A-Patch, ki ga lahko dobite tukaj.
Navodila: MSN popolnoma zaprete (desnoklik/Exit na ikoni poleg ure), nakar zaženete patch. Prvi screen je ponavadi pravilno nastavljen (če imate MSN nameščen v privzeti mapi), zato Next. Nato imamo tri stopnje patchanja, kjer morate izbrati, kaj želite (in česa ne). Priporočam optimalne nastavitve, ki jih lahko vidite tudi na spodnji sliki.

Na zadnjem screenu si po želji omogočite Poligamy in Systray status.

Ko se priklikate do konca, izberite Apply. MSN bo patchan in se bo zagnal samodejno. Če uporabljate firewall, vas ta vpraša, ali želite dovoliti povezovanje modificirani verziji programa in se absolutno strinjate.
Tako, zaščite, reklame in nekoristni dodatki so odstranjeni, sedaj pa veselo MSNjajte.
Disclaimer: Vse počnete na lastno odgovornost. Jaz sem postopek izvedel že na precej messengerjih in še vedno je postopek deloval na ta način. Zahtevana je verzija MSN Messengerja 7.0777, ki ne sme biti patchana, torej originalna. Če ste prej patchali s kakim drugim programčkom, uporabite namestitveno datoteko in funkcijo Repair, da preidete na prvotno stanje.

16 Responses to “MSN 7 Final”

  1. TheoryX pravi:

    brumc, kaj pa pol ko naredimo to kar si ti sedaj opisal lahko kak namestimo preko slovensko verzijo al ne?


  2. Klemen pravi:

    Ne, ker se modificira msgslang.dll in osnovni exe. Če namestiš slovenski MSN, imaš itak le možnost “Popravi”, na pa celotne namestitve.


  3. Klemen pravi:

    Mini dodatek.
    MSN 7 sem preskusil tudi na XP z naloženim SP2 in sedaj tole berite tisti, ki trdite, da je SP2 neškodljiv.
    Za vajo sem poslal par mp3jev (prej je seveda treba patchati, drugače jih blokira takoj), ki pa so po prejetju in po kliku na Play avtomatsko brisani s strani Security centra SP2. Tako! Vse v dobri veri, da se ne bi okužili. naj se gredo solit! Če ne klikneš na Play oz. Open, datoteka ostane, do nje pa se lahko dokopljete preko File/Open received files v glavnem oknu MSNja.


  4. MaHe_ pravi:

    TheoryX, če slednjo stvar počneš na že nameščeni slovenski verziji MSN, ni problemov. Vsaj pri meni ne, tudi z MSN Plus!


  5. reptile pravi:

    hvala za koristen napotek.


  6. Jure pravi:

    1. Obstaja kje opcija shranjevanja smajlijev, kot pri Beta verziji?

    2. Kje so shranjeni smajliji?


  7. jo pravi:

    a kdo ve stran kje se downoalda msn 7,5


  8. Klemen pravi:

    Kot vedno: Na uradni strani


  9. tadeja pravi:

    kako se nastavi msn 7. novejsi


  10. **zvezdica** pravi:

    a ve slučajno ker, kk se na msnju (tam k so osebne nastavitve) naredi narobe obrnjen križ? če ker ve naj prosim odgovori


  11. aqncy20 pravi:

    serbus! a ve gdo kk se nastav msn?


  12. LUCIJA pravi:

    SEM RJAVOLASA 13 LETNA PUNA. NJRAJE POSLUŠAM
    BASSHUNTERJA. Z MOJO NAJBOLŠO KOLEGICO
    GA POSLUŠAVA V ŠOLI IN DOMA.


  13. LUCIJA pravi:

    ZELO PRDNA.


  14. LUCIJA pravi:

    ZELO PRIJAZNA.


  15. LUCIJA pravi:

    ZELO ZALJUBLJENA.


  16. Patch MSN | brumec.org pravi:

    […] Tukajle sem pred časom govoril, kako je koristno "popraviti" MSN Messenger, da se znebite reklam, navlak in raznih zaščit. Ker je kak teden nazaj izšel nov messenger 7.0.0813, je potreben tudi nov patch. Če katera izmed nastavitev ni jasna, vprašajte, meni se vse zdi precej intuitivno. Itak pa se ob mouse over pokaže opis vsake opcije. Pa veselo msnjanje. This entry was posted on sobota, maj 28th, 2005 at 17:13 and is filed under Vse. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. […]


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.