| Naroči se na RSS

Koncert simfonikov

1. April 2005 Poslano v Vse

Včeraj je bil pester dan, ni kaj. Po obisku faksa in srečanju z Jano sem se s cugom pripeljal domov, a kmalu sva z Marušo odšla nazaj v Ljubljano. Za spremembo sva šla najprej v BTC na predoglede za zapravljanje denarja, heh. Najina misija je bila nadvse uspešna, can’t thank her enough. In prodajalke, huh, kar tri so nama prišle pomagat (kdo je tu leet?). Razgledovala sva se toliko časa, da nisva uspela skočiti v Bof po kako dopolnilo avdio zbirke. No, pa drugič, morda že naslednji teden. A saj nisva bila le zato v mestu; šla sva vendar na simfonike. Simfoniki RTV so včeraj igrali Mahlerjevo drugo simfonijo. Gustav je bil mojster, ki je več svojih skladb želel še povzdigniti in jih je tako dopolnil z zborovskim in solističnim petjem. Tako smo včeraj lahko videli združene zbore (prepevala sta tudi sosedov Matej in pa Maja) in dve solistki – Ireno Baar (sopran) ter Mirjam Kalin (alt). Posebej lepo je bilo slišati Ireno, ki se je je super slišalo tudi takrat, ko je orkester igral "na polno" in je zbor prepeval na ves glas. Noro!
Pa Mahler? Težka skladba, fina izvedba. Taka glasba deluje deloma bombastično, epohalno, za koga morda celo utrujajoče. Res, treba je biti dovolj zbran, šele potem te lahko prevzame navdušenje, ko se vsi tokovi (simfoniki, zbor in solistki) združijo v eno in takrat si thrilled! Super!
Dvorana ni bila polna, mislim pa, da je lahko žal vsem, ki so izpustili tako predstavo.
Po koncertu (ki je bil brez odmora, saj so igrali le eno simfonijo) sva odšla v Trzin na sok, ki ga je hitro zmanjkalo, a sva tako vsaj v miru klepetala, dokler naju ni natakarica pregnala, češ da zapirajo, hehe.
Maruša, hvala še enkrat za pomoč pri odločanju :) Uroš mi zavida, heh.

2 Responses to “Koncert simfonikov”

  1. maruša pravi:

    Uroš nima očal, sicer pa jaz tako nič ne vidim s svojo dioptrijo… čudno, da mi zaupaš pri takih zadevah. Sreda ob treh :) pa da ti ne bo potem žal, ko boš dobil novi fokus…
    The pleasure was all mine, kot danes, čeprav je bila na sporedu drugačna glasba.
    Pa ljudje (just for the record) le vkup, le vkup s Klemnom, na Mahlerja pa raj ne :)
    Na simfonike pa le…


  2. Klemen pravi:

    Torej je bilo danes bolje, heh? :) Ja, kdo ve, koliko novega bom zvedel z novo dioptrijo, lol.. Bo še zabavno. In jaz lep.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.