| Naroči se na RSS

Dolgo se nismo videli

30. March 2005 Poslano v Vse

Petek, osemnajsti marec. Server se po nič hudega slutečem rebootu ni prebudil. Šment. Posledica tega je bila, da ste imeli po 100+ dneh uptajma 12 dni mir pred mano. In Markom. A Marko ga ni imel pred mano, hehe. Vsem hvala za besede podpore in zanimanje. Veliko mi pomeni, da vam ni vseeno. Uroš je lep.
Ker preteklih 12 dni ni minilo brez dogodkov, bo to seveda treba nadoknaditi. In stvari ni bilo malo, zato kar začnimo. Sobota, 19.
Imeli smo vaje za pasijon, ki nekako niso uspele, saj sem bil edini udeleženec. Zato smo se dobili v nedeljo ob pol sedmih zjutraj in malce povadili. Glede na to, da je večina bralcev soboto preživela v Planici, smo zveneli malce utrujeno, a nam je vendarle uspelo. Enkrat sem "Pilata" zamenjal s "piratom", a mislim, da naglušne starejše gospe v prvih vrstah ob tako zgodnji uri niso opazile. Še dobro, bi zardeval.
Ob devetih smo brali še enkrat, tokrat precej bolje in z novim Pilatom. Impressive. Tisti dan je padel tudi nov svetovni rekord v Planici. 239 metrov je skočil Romoeren, bravo!

Četrtek, 24.
Sošolke so me povabile na sladoled. Jana je dobila le kornet, jaz pa poskus prevoda Queneauja. Bi se dalo bolje, kajne? Seveda.

Petek, 25.
Spet smo imeli vaje za pasijon, tokrat po Janezu. Spet pol ure pred mašo, le da tokrat nisem bil kronist, temveč Kajfa, eden glavnih lopovov. Malo spremembe baje dobro dene, ne? Tudi tokrat smo prestali brez hujših pretresov. No, Jezus je bil mrtev.

Sobota, 26.
Ob pol šestih zjutraj smo se z Maticem in tamalim odpravili do cerkve, kjer smo bili priče blagoslovu (ja, žegnu) ognja, ki smo ga nato raznosili po hišah. Gospodinje niso bile preveč radodarne s pomarančami, saj sem jih jedel kar sproti. No, doma na vasi se je to stanje popravilo, saj so poleg finančnih sredstev naklonili tudi kaj za pod zob. Superb.
Kasneje je bil na Zduši žegen. Naredil sem par fotk, a so še vedno na SD kartici, bo treba ukrepati ob priliki, preden kdo formatira (ponavadi jaz, heh).

Nedelja, 27.
Kristus je v štal. No, vstal. Največji krščanski praznik, velika noč, ljudje so radodarni in radi naklonijo kak tolar za cerkev, heh. Jaz že vem.
Po maši smo odšli na Štajersko k dediju in babici ter tam dobro jedli. Naslednji dan pa spet.

Ponedeljek, 28.
Ja, dobro smo jedli, nato pa šli domov. Mainly idling na fuzbal placu.

Torek, 29.
Najprej sem imel sestanek za raziskovalno nalogo, kasneje ogled novega Canon fotoaparata pri Simonu, nato pa sva z lepim Kernom zvečer po zaslugi profesorice Alenke odšla v Ljubljano v CD na predavanje Noama Chomskega.
Juhu! Envy us! Ja, Gallusova je bila nabito polna, res. Sedel sem čisto na vrhu v čisto zadnji vrsti. Že mnogo let ne tako daleč, a vseeno, prišli smo poslušat, ne gledat, kajne?
Chomsky je bil kritičen, deloma duhovit, a na splošno v redu. Predavanje, ki je trajalo eno uro, me je v zadnjih treh minutah potopilo v dremotni sen, a me je kojci zbudil aplavz. Nato je odgovarjal na vprašanja, kar je bilo vsekakor zanimiveje. Celotna zadeva z uvodnim govorom vred je trajala okrogli dve uri, po konci pa me je držal pepsi in snickers. Proameriško? :)

Veseli me, da je v soboto kanilo nekaj cekinov. Selili smo namreč slofs-tracker, najem novega strežnika pa seveda stane kar nekaj cankarjev. Upam, da bom s tem vsaj malo prispeval k delovanju. j00 should consider it, t00..

Ohwell, ponedeljek bi bil lahko pestrejši, saj smo z Bucotom, Jano, Kajo in naključnim Celjanom načrtovali pohod na Okrešelj iz Logarske, pa je stvar padla v vodo, zato kanimo kaj podobnega storiti drugič. Sem pa vesel, da me je Buco povabil na fuzbal v Tuhinj, ni bilo slabo, čeprav smo izgubili, hehe.

Kakor koli, vesel sem, da server spet dela. Želim si novih sto dni uptajma. Prejle sem dokončal slikco, ki jo bomo dali tiskati na majice za naš astro krožek. Pa ni hotelo exportati v corelu primeren format, ker je bilo preveč layerjev zanj baje. Xara owna.
Izpolnil sem moralno dolžnost in prijateljem odpisal na vse maile, od večine pa dobil tudi reply. Nekateri se temu vztrajno izogibajo, a kdo bi jih krivil. Naj sami odločijo, kaj je prav, kajne?

Sončno je. Kar naj bo. Pogrešal sem vas.

4 Responses to “Dolgo se nismo videli”

  1. Jerry pravi:

    Dobrodošel nazaj dragi. :****


  2. Klemen pravi:

    Dodajam še slike :)

    ALBUM


  3. Marko pravi:

    Še enkrat iskreno opravičilo za downtime :-) :$


  4. Klemen pravi:

    Ah, Marko, saj nisi ti kriv! Jaz se moram tebi zahvaliti, da sedaj spet vse lepo štima. Ko pa boš imel čas, pa že pridem nadte s kako idejo o mailserverju, hihi :)


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.