| Naroči se na RSS

Smučamo se radi

15. February 2005 Poslano v Vse

V nedeljo ob pol polnoči Simon reče: Ravnokar sem se odločil, jutri grem smučat. Klemen si reče w00t in odvrne: Rabiš družbo? Zakaj pa ne! Beseda je dala besedo in nato je dejanje postala. Včeraj sva se dobila ob osmih, popakirala smučke in se odpravila proti Krvavcu.
Obuvanje pancarjev, preverjanje karte in že sva bila v jajčkih, ki so naju popeljali na snežene predele začetnih gorskih verig Kamniških Alp. Temperatura okorg ničle, pomrznjen naravni sneg in midva nad oblaki, nad nama pa Sonce. Je kaj boljšega? Najbrž ne. Najprej sva odšla do Plaže, kjer sva pustila termovko, nato pa direkt na Zvoh in se smučala ter smučala. Svež zrak, sonce in prazna proga, kjer je bilo smučarjev le za vzorec (konec študentskih počitnic in ponedeljek zjutraj sta gotovo pravi datum za smuko) so naju navdušili. Nato sva zamenjala in se šla vozit na osrednji del Krvavca, okrog enih pa sva si privoščila sendvič in nekaj vročega čaja, se še malo posončila na ležalnikih, nato pa nazaj zapela pancarje in šla nabirat nove kilometre.
Dobro nama je uspevalo, preskusila sva vsa možna in nemožna smučišča na Karvavcu in bližnjih hribih, po potrebi kaj poštamfala, zaradi le nekaj sosmučarjev pa sva imela praktično neomejene možnosti preskušanja spustov. Od smuka do tridesetih ovinkov čez celo progo, vse se da, če se le hoče.
Kmalu je bila ura štiri in sedežnice so prenehale z delovanjem, zato sva tudi midva sklenila smuko. Zanimivo je bilo, da so proge po celodnevnem smučanju delovale enako nedotaknjeno kot zjutraj. Trd sneg s pravo teperaturo je res krasen, krasno pa so se držali tudi najini robniki na elankah. Imava dobre smuči, ni kaj.
Pred vkrcavanjem na jajčke in potjo v dolino je speakerka na radiu Kranj brihtno ugotovila, da danes nihče ni mogel zgrešiti, da je valentinovo. A da je? Vam povem, z lahkoto se zgreši to komercialno neumnost, prihrani precej denarja oz. se ga naloži v lastni užitek. Ja, postanimo kirenaiki, hihi.
S Krvavca sva odšla v Domžale na hamburger, nato pa še v Kamnik na pijačo. Domov sem se primigal okrog šestih, malce pred sedmo pa sem že bil v postelji, prijetno utrujen od celodnevnega uživanja na snegu.

Kaj pa danes? Malce se čuti v nogah, a paše. Drugače pa sem bil zjutraj vabljen na nek literarno-filozofski večer, ki se ga kanim udeležiti. Žal bo zaradi tega izpadel verouk, kar je škoda, a bomo že nekako. Mi bo Igor poročal, ane? :)
Prav tako pa sem dobil povabilo na intervju za nek časopis.. Sem odpisal, da se bo dalo urediti, zdaj le še počakam na vprašanja.. Vedno jih zanimajo iste reči, pesmice, ob tem pa se na svetu dogaja toliko zanimivega. Pa bo že.
Over and out.

One Response to “Smučamo se radi”

  1. Igor pravi:

    bomo poročali, če bomo prisotni!
    drgač pa snoopy zakon ane!!


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.