| Naroči se na RSS

Pinnacle PCTV Pro

9. February 2005 Poslano v Vse

Ste si že kdaj želeli imeti tv kartico? Mar ne bi bilo fino televizije gledati kar na svojem najljubšem monitorju? Bi, ne? Se strinjam. Zato sva z atijem v začetku tedna kupila Pinnaclovo PCTV Studio Pro s tv tunerjem, fm radijem in daljincem. Luštna reč, lično pakirana.. Z luštno ceno. Prišla sva domov, jo dala v pci slot, pognala mašino in xpji so rekli, da so našli nov kos hardwera. Cancel. Zakaj? Ker je zraven pač uradni cede. In tako se začne zgodba o namestitvi. Cede noter, autorun, gremo.. Najprej se namestijo driverji, nato še software za gledanje. Krasno. Reboot, nakar winsi pravijo, da skonfigurirajmo reč. Pa dajmo! Step by step, lepo je šlo. Prepoznal je vse, avtodetekcija programov je bila tudi fina, nakar se odpre glavno prikazovalno okno. Nato pa šok! Le zvok, nič slike. WTF? Sprehodim se skozi nastavitve, menjam Pal/NTSC, menjam Composite, s-video in tuner, brez efekta. Ni slike. Naredim screenshot in nastane slika. A tv je še ne prikazuje. Grr.. Dam snemati, ugotovim, da lepo posname s sliko in zvokom, a na tv programčku Vision je še vedno ni.. Aaaa!
Nato dam gor alpha verzijo DScalerja s sf.net. Poskusimo, ne, na stari kišti je delal. Namestim, poženem, nastavim – freezne. Damn. Pomaga le task manager in terminate. Kojci pa se pojavi zabavno okence, ki poreče, da se bo kišta ugasnila v 60 sekundah ter da naj shranim odprte fajle. And counting.. Seveda nisem len, zatorej Start/Run ter shutdown -a (še dobro, da sem geek, kaj?:). To repim. Nato poskusim s stable Dscalerjem, torej verzija 3.1.. Poženem, nastavim, nakar se pojavi polovično vredu slika s snežinkami.. Malce prestavljam po tunerjih in slika je že kar spodobna. Nato počasi usposobim še audio in sem vesel. Rečem, da naj preskenira kanale, nakar zatrdi, da to ne gre in izvrže error (ki ga na win2k ni bilo). Garn. Pa nič..
Ko Dscaler še laufa, prižgem pinnaclov Vision in začuda dela vse bp. Juhej! Ampak tako ne gre, da bi dva programa laufala.. Sploh zato, ker se je čez pol ure pojavil (ne)slavni BSOD z nekim poročilom o dumpanem memoryju. Grr.. Noče, očitno ga matra.
Zato sem danes sklenil, da pridem zadevi do dna. Najprej poženem mašino, nakar vržem dol uradne driverje. Za par minutk odidem do svoje mašine pogledat, kako kaj napreduje Macgyver. Ko pridem nazaj, me pričaka BSOD, ki se ravno zabava z dumpom. Yikes?!
Hitro se reboota, nakar dol pomečem vse, kar spominja na pinnacle. Nato najdem alternativne opensource driverje na sf.net, jih naložim, nato pa spet Dscaler. Štek, štek, z obema. Vržem dol, najdem neke ruske zmodane driverje, jih dam gor, dam zraven ustrezen ruski software, nič. Poskusim ChrisTV, nič. Nič od nič. Obup! Vmes sem sprobal baje odlični Intervideo WinDVR, ki prav tako zataji. Ne more.
Zato se odpravim na iskalno akcijo in prečitam, da zna biti problem v SP2 na xpjih. Pa sedaj? XP so originalni z integriranim service packom, tega ne bom metal dol. I am sorry. Zato pomečem dol vse driverje ter software, nakar grem na pinnaclovo stran, poleecham regcleaner in počistim z njim. Nato rebootam, spet zazna novo kartico, dam cancel, nato pa poleecham 55 mega latest driverjev (na uradni strani 5.5 verzija, na cedeju, ki sem ga dobil zraven, piše 5.9, go figure). Inštaliram le driverje brez softwera. Reboot. Inštaliram še software, reboot. Spet javi, da je brez driverjev. Wtf? Pobrišem vse, reboot, nakar inštaliram vse naenkrat. Fino, zdaj naj bi delalo. Pinnacle vision pravi, da naj skonfiguriram kartico. Pa dajmo, ne? Spet gremo, gremo, zaznava programe ipd.. Pa najde vse, požene software in spet – le zvok. w00t?! Prekolnem reč.
Ugasnem, poženem čez en fix s pinnaclove strani, rebootam, popravim, še vedno ne dela. Argh. Zaprem spet vse skupaj, nato pa R3dH3ru prijazno sporočim, da bom vse polomil, razstrelil i zažgal. V zadnjem dejanju obupa še enkrat poženem Vision in takrat nov šok – slika se pokaže!
Kako? Nimam pojma. No, imam ideje. Očitno je šlo za enko zaporednje namestitev.
Zaključek? Če nameščate pinnacle, ne uporabljajte softwera s cedeja, temveč ga poleechajte s fixi vred z uradne strani. Nato se prepričajte, da nimate na računalniku nič pinnaclovega, nakar lahko namestite55 mega velik paket, rebootate, fixate, rebootate.. In naj bi delalo.
V kakšnih razmerah sem delal? Intel pentium 3,2 Gh HT, 1 giga rama ter radeonček 9600.  Na pinnacle priključena kabelska, ta na računalnik čez comp, na radio čez line in in to je to. Vse ksupaj pa na XP SP2, ki dela težave.
Kaj vam je storiti? Če imate SP1, poskusite z neuradnimi driverji s sf.net ter dscalerjem ali morda še raje z windvr 3. IuVCR uporabljajte za snemanje, morda celo raje z njihovimi driverji.
Na SP2 pa je treba očitno imeti latest software, clean install in malo sreče (več kot pameti?).
Vztrajnost se je torej izplačala, usposobil sem kanale, čeprav mi ni našlo RTVslo 2, ampak sem jim pisal mail na rtv in morda mi sporočijo frekvenco kanala, da bom vnesel ročno. Prav tako ne deluje pravilno preklapljanje iz radija na tv, saj spet izgine slika, vendar ugasni/izklopi vision pomaga. Daljinec je na splošno fajn, morda ima premale in prečudno razporejene gumbe, a ko se navadiš, dela vredu. Tudi zažene in ugasne, heh. Morda je zabavno tudi to, da mi program kartico obravnava kot PCTV rave, a važno je, da dela, kajne?
Kar se ripanja tiče, imaš par nastavitev glede slike, ripa pa v mpeg 1. Če registriraš, najbrž tudi v kaj drugega. Prav tako se baje da ripati radio, še nisem preskusil. Ob priliki bom sliko poskusil zajeti še z virtualdubom, bomo videli, kako se razumeta.
Wish me luck. Upam, da bo vaše življenje lažje, pinnacle pa malce bolj dosleden s tech support.

5 Responses to “Pinnacle PCTV Pro”

  1. R3dH3r0 pravi:

    no le da ti je ratalo :D … pozabil si omeniti kaj je bilo ko sem ti omenil da kupi tuner za 10k sit drugič :D


  2. T pravi:

    Najprej bi moral posneti original driverje s cdja, da ti zazna kartico kot Pro in šele nato dati ta updater. Če narediš obratno boš imel Rave. (If you are a PCTV Pro user, please start to launch PCTV 5.5 Web Updater BEFORE to uninstall the existing software, or you will only access to PCTV Rave functions.)…tole piše na njihovi strani.
    Drugače pa jaz lahko snemam v mpeg 2, mogoče ti ne moreš, ker imaš “rave”…


  3. Klemen pravi:

    Zanimivo, kanim preskusiti ob priliki.. Čeprav malce svikam, da bom lahko restoral na sedanje stanje, če ga kje pobiksam.. A kam pridemo, če ne tvegamo, ne?


  4. Stric Sam pravi:

    am mene pa zanima sam ena mejhna informacija…Kolk pa stane ta zadeva, če ni skrivnost?

    Lp UnClE_SaM


  5. Klemen pravi:

Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.