| Naroči se na RSS

Božičnica

25. December 2004 Poslano v Vse

Včeraj smo se petnajst do osmih (zvečer, seveda) z avtom odpravili proti Kisovcu, od koder smo kanili peš kreniti proti Veliki planini. Gužve ni bilo, vreme je bilo nedeževno, obeti v redu. Ko smo našli parkirno mesto in stopili iz avta, pa nas je pričakal divji vetrič. Fijuuu.. Wild thing. Bunde, kape in rokavice gor, ruzak na hrbet in pod pod noge. Sosed Martin s familijo in njegov brat Brane so štartali malo za nami.. Zato smo jih pričakali šele v Črnuškem domu, kjer smo bili že prav dobre volje po enem finem čaju.
Ko so prišli, smo postali kar fletna družba. No, pa tudi žejna družba. Z obeti šofiranja domov sem se moral odpovedati rumovim kroglicam.. To pa je, ko sestra doma pusti izpit :) Kakor koli že, nekako bo pol enjstih smo krenili naprej, nakar smo se oglasili v koči pri še enem Martinu in bili deležni piškotov. Če sem mimo padel pri rumovih kroglicah, je bilo to toliko bolje. Veter je še vedno divje pihal in počasi smo se okrog pol polnoči odločili, da le odidemo proti velikoplaninski kapeli z dobrimi nameni.
Tam smo čakali in čakali, nekje vmes se je pričela maša, vendar je zaradi hrupa hribovskih pjančkov (mestna drhal, nevajena pač) večino pridig šlo mimo. Po pol ure itak nihče več ni imel kake posebne volje, da bi poslušal, saj je bil veter na 1600+ metrih zares močan, seveda je pihal tudi sneg, bilo je pomrznjeno in povečini belo. Smo pa le odkrili eno termovko s čajem v mojem ruzaku, ki je marsikomu koristil.
Kakor koli, okrog petnajst do enih smo se mimo Domžalskega doma odpravili nazaj proti Kisovcu, kjer sem res prevzel šofiranje in vsaj tako ostal buden. Doma smo se potem v postelje zmigali okrog pol treh.
Zjutraj pa šok – Ob pol osmih me je klicala Ioana, znanka iz Romunije. Seveda je morala voščiti vesel božič. OMG! Jaz sem bil tako zaspan, nimam pojma, kaj sem govoril.. Omenila je, da je pri njih že pol deset. Kakor koli, vse to je bilo much to early. Po "pogovoru" sem šel nazaj spat in se zbudil ob dvanajstih. Tako. Zdaj pa sem živ in nekako naspan.
Jure pa mi zmiguje z glavo navsezgodaj…
Ok, grem popravljat vezni tekst za koncert mekinjskega pevskega zbora..

2 Responses to “Božičnica”

  1. R3dH3r0 pravi:

    oh ta jure ;)


  2. Božič na Veliki planini | brumec.org pravi:

    […] Veliki planini (1666 m) vsako leto priredijo božično mašo. V nasprotju z lanskim letom včeraj ni bilo vetrovno, le kake -3 stopinje in nasploh precej prijetno vreme za ta letni čas. […]


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.