| Naroči se na RSS

Še malo o vsem

22. December 2004 Poslano v Vse

Najprvo še malo o brucovanju.. Prišlo nas je mnogo, precej več, kot sem pričakoval. Za celo veliko predavalnico :) No, ampak nismo bili v predavalnici, bili smo v klubu Triglav, prijaznem prostoru, izvedel pa sem, da se je tam možno okrepčati tudi na študentske bone. Morda nekoč.. Z nakupom vstopnice sem prvi sok dobil celo zastonj, kar se mi kot Gorenjcu seveda zdi precej fino. Za naprej je bilo treba plačati, ampak vseeno ni bilo tako (pre)drago, kot sem mislil in kot je kazalo ob prvem pregledu cenika. Kaj pa se je dogajalo? Nekako ob desetih so se spravili toliko skupaj, da so organizirali dva tabora, profesorskega in študentskega (brucke, mmm), nakar so se pomerili v nekaterih zabavnih, predvsem literarnih nalogah. S pesmico o Seti, knjižničarki, se je izkazal Boris Novak.. Bila je fina. Pesmica :)
Kakor koli, rezultat na koncu je bil izenačen, po mojem občutku malo režiran, a kaj moremo, tako je življenje komparativistov. Vsekakor smo se precej nasmejali.
Po tem pa nas je zabaval glasbeni stolp s cedeji z glasbo iz leta 198x. Pestro, a morda ne dovolj. Kakor koli – prihranjena nam je bila moderna slovenska kvazi-popularna glasba, ki navdušuje le še tisto, ki imajo ali dva promila alkohola ali podobno visok IQ. Tajči ownz0rz harmonike.
Plesali smo, še malo plesali in se naplesali. Domov sem prišel ob treh, bil pa sem še tako dobre volje, da sem potem še lahko eno uro bral knjigo.. Mm, fina tudi ta.

Profesorica Vanesa pa je šla domov že zgodaj…

Drugače pa me je ravnokar klicala ena anonimno in mi prodajala Dnevnik in Nedeljca. A kaj, ko ne ve, da vse to že imamo.. Recimo :)

Včeraj pa smo postavljali jaslice, tudi zabavno. V cerkvi, seveda. Morda ob priliki naredim kako slikco.
Danes pa.. Bil sem na bivši gimnaziji, ravnateljici sem voščil srečno novo leto, razrednika žal ni bilo.. Sem pa v dar dobil krasen cede s priredbami znanih pesmi.. Na pravih mestih je znan kot Rudolfi-Brez.odra.2004.160.VBR-PEQ.rar (hehe, i r leet)


Rudolfi so gledališka skupina Šolskega centra Rudolfa Maistra iz Kamnika. Letos so ob praznovanju desetletnice delovanja skupine izdali zgoščenko s pesmimi, ki so jih prepevali na raznih predstavah.
Rudolfi so že priznano ime med poznavalci mladinske gledališke scene v Sloveniji, nastopili so že na raznih gostovanjih (med drugim tudi v Cankarjevem domu) in prejeli nekaj nagrad.
Brez odra je zmes predelav nekaterih znanih pesmi, ki jih začinijo avtorske pesmi in priredbe poezije. Vsekakor izredno zanimivo poslušanje in prvobitna izkušnja za vse, ki cenijo pravo akustično glasbo z močnimi vokali in izbrano glasbeno spremljavo.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.