| Naroči se na RSS

ameriške volitve

3. November 2004 Poslano v Vse

Rezultat je katastrofalen in napoveduje smernice v svetovni zgodovini za naslednja štiri leta, morda še za dlje. Tepli se bomo, bojevali se bomo, umirali bomo. Ja, mi. Kajti pri stopnji neumnosti novoizvoljenega starega predsednika je jasno,  da bo svojo neosnovano vojno proti terorizmu razširil na ves svet. Če izve, da imamo v Lendavi nafto, bo poslal letalonosike v Piranski zaliv. Razočaran sem, da neumni Američani niso znali upoštevati (enkrat za spremembo!) glasa Evrope in ostalih držav, kjer so vsi nekako 80 % navijali za protikandidata. A še enkrat se je izkazalo, da so oni tisti, ki vedo najbolje, mi pa tisti, ki se nočemo bojevati, pobijati in umirati.
Lobiji so zmagali še enkrat.

4 Responses to “ameriške volitve”

  1. pametn pravi:

    zakaj katastrofalen
    a lahko to utemeljis??


  2. Klemen pravi:

    da, seveda.
    pravzaprav sem razložil že v naslednjem stavku. jasno je, da bush ne bo miroljubnejši, temveč je verjetno, da bo postal še agresivnejši, saj je z garancijo novih 4 let dobil nov zalet, pa čeprav ga podpira le 51 % ljudi. vsi američani se strinjajo, da so bile to ene izmed najpomembnejših volitev ever, rezultat pa bo pomembno vplival na potek zgodovine in gospodarstva ter ekonomije v prihodnosti. z bushem na slabše kot bi z alternativo.


  3. Vladimir Gajšek pravi:

    Antiamerikanizem – tudi spletnoforumsko?
    Danes se na Ameriko, ki mirovno prinaša svobodo v dežele islama, pogosto stresajo kakor mnenja spletnih vandalov. Kako to, da moderatorji ne ukrepajo internetno proti tem pojavom? Mar je to samo znak padca v titoizem in kardeljevstvo, kot to počnejo na FDV-ju? Ti vandali ne znajo spletno udejaniti personalizma krščanstva, ki ni kakor neka religija Alaha, temveč temelji na ljubezni in spoštovanju. Moje vprašanje je torej: ali je možno tudi spletno krščanstvo?

    Vladimir Gajšek,
    odgovorni in glavni urednik spletne postaje resnice Intely Way.


  4. Klemen pravi:

    Si mar kje zasledil vandalizem? Šlo je le za mnenje, popolnoma neobvezujoče do vsakogar, zatorej res ne vidim razloga za kakršno koli (hudo) kritiko, morda le priložnost za izražanje lastnega (takisto osebnega) mnenja.
    Natolcevanje z nekimi splošnimi “resnicami” o “pravi vrednosti” uvodno omenjenega dejanja pač ni več tako moderno, tako prvinsko in, hej, sploh ni tako zanimivo.
    Kje bi torej morali ukrepati moderatorji? Pojdi tja in jim to povej, morda bo šlo!
    Konflikti med proameriško in proti ameriško družbo so in vedno bodo, a kaj imam jaz s tem? Splet je vendarle prostor, kjer je do določene mere še vedno možno izražati svoje mnenje brez posredovanj in/ali vplivanj drugih (neposrednih vplivanj, da se razumemo). Tako lahko in ti in jaz trosiva neumnosti, ki pa bodo do določene meje tolerirane.
    Kar pa se spletnega krščanstva tiče, se boš morda lahko strinjal z mano, da krščanstvo ni mišljeno kot neka populistična religija, temveč gre v temelju predvsem za osebno spoznanje Boga, za kar pa recimo neko strašno (javno) razglabljanje ni najprimernejše. Mislim, da se da to doseči (če se omejimo le na splet) predvsem z branjem. Branjem in učenjem, spoznanjem, gnosis.


Bi kaj pripomnili? Vesel bom.

You must be logged in to post a comment.